Nyhetsbrev Juni 2017

Årsmöte
Föreningens 29:e årsmöte hölls den 9:e maj vid Abborravikens värdshus. Vi var 20 medlemmar som deltog och förhandlingarna leddes av vår ekonomiske förvaltare Rolf Abelsson med den äran. Punkterna på dagordningen avverkades i snabb takt. De vars mandatperiod gick ut (Anders och Sven-Erik) omvaldes. Det innebär att styrelsen för 2017 är den samma som för föregående år.

Balkonger Byttan
Äntligen kan vi se slutet på den långdragna processen med renoveringen av balkongerna i Byttan. Sakta men säkert har det ena paret efter det andra blivit klart. Samtliga berörda medlemmar kan nu se fram emot att fira midsommar på sin ”nya” fina balkong.

Lyckeberg en eftertraktad stadsdel
Det är stor efterfrågan på bostäder här ute i Lyckeberg. På senaste tiden har ett antal bostadsrätter sålts till priser som vi inte vågat drömma om. För en tid sedan såldes en fyra i Tråget för 1.115.000 sek. Att vårda och underhålla vårt bostadsrättsbestånd lönar sig alltid. Det är helt naturligt att vi tillsammans skapar en så god miljö som möjligt bl a genom att hålla gräsytor och häckar klippta och fria från ogräs.

Lågt vattenstånd
Eksjö kommuns Va-chef, Torbjörn Johansson, har ett flertal gånger uttalat sig i media att det råder brist på vatten i kommunen och att villaägare inte får vattna med kommunalt vatten. Det gäller naturligtvis även för vår förening. Dock gäller detta inte för det vatten vi pumpar upp ur Gyesjön. Med det inte sagt att vi ändå måste hushålla med det också.

Avslutning
Dags att runda av detta nyhetsbrev med några tänkvärda rader från den danske författaren HC Andersen:

Att bara leva är inte tillräckligt sade fjärilen, man måste ha solsken, frihet och lite blommor.

Med dessa rader vill styrelsen tacka för det nya förtroendet samt önska alla medlemmar en skön och upplevelserik sommar.

Glad Midsommar