Nyhetsbrev med jul- och nyårshälsning 2019

Så blev det dags att göra bokslut och se tillbaka på året, som gått alldeles för fort. Blev det som jag tänkte? Har jag rört på mig mer än tidigare, blivit mer miljömedveten. Kanske slutat flyga, eller gjort något annat positivt för vår planets överlevnad. I samband med detta bör det nämnas att styrelsen har tagit ”Riktlinjer för solceller på tak”, som kommer att läggas upp på vår hemsida.

Det kanske är en nåd att stilla bedja om, att styrelsen inte är direkt ansvarig för dessa övergripande och angelägna frågor, utan får hålla sig till de lite lokala och jordnära frågorna.

Ingen kan väl ha missat ”mannen på taket”. Han dök upp hos oss den 23 april och blev klar 29 november. Det var på gränsen till att vi skulle ta upp honom som medlem i föreningen. Styrelsen får ta på sig, att kanske inte gjort sin bästa upphandling. Vi hade dock goda referenser från en Brf i Kvarnarp. Kostnaden blev enligt den offert styrelsen godkänt, så timpenningen blev nog inte så hög.

I september hade vi ett lån som förfallit. Dags för en förhandling med Swedbank. Vi litade på riksbankschefen och andra experter på att räntan om 5-6 år kommer att ligga runt 4-6%. Så då band vi lånet på 10 år till en ränta på ca 1,7%. Kostnadsreduceringen blev ca 50.000 sek/år. Mot bakgrund av detta beslutades avgiften för år 2020 vara oförändrad.

Får inte glömma de mjuka detaljerna i vårt bokslut. Vad kan det vara undrar du säkert? Vår helt fantastiska ”kräftskiva”. Ett socialt event, som alla uppskattade och vill se en repris av. Styrelsen har inköpt ett partytält 5*10 meter. Inte endast för detta ändamål, utan för bla ha våra årsmöten i. Nästa år vill du bara inte missa detta. Vi lovar.

Avslutningsvis en liten dikt för att komma i lite julstämning.

Nu tindrar stjärnor i det blå
i hus och fönster likaså
och alla röda tomtar gå
med vita skägg och luvor på.

Ge oss musik, fiolen stäm
och sjung om julen och Betlehem
Låt Staffan vattna sina fålar fem
och god havre fodra dem,
Vi önskar er alla en riktigt god jul.

Styrelsen vill med dessa rader önska alla medlemmar i vår fina förening en

RIKTIGT GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR