Nyhetsbrev Juni 2020

I dessa tider då Folkhälsomyndigheten vill att de flesta ska leva sitt liv digitalt väljer styrelsen att trotsa detta och skicka ut detta nyhetsbrev analogt. Livet består väl inte bara om ettor och nollor? 🙂

En del medlemmar undrar kanske hur det blir med årsmötet. Vi kommer att ha årsmötet, dock har vi inte bestämt något datum ännu med tanke på rådande omständigheter men vi siktar på någon gång tidig höst.

HSB-Göta har gjort en besiktning av våra tak och bytt en del trasiga takpannor så nu ska taken vara täta. Bra för de som funderar på att sätta solpaneler. Ja, även för alla oss andra med så klart.

Efter drygt 30 år finns en del skavanker på våra fastigheter vilket måste åtgärdas. Därför har vår ordförande tagit upp en förhandling med OC-bygg och JH-måleri om att först göra en besiktning av vilka åtgärder som måste vidtas. Sedan skickar de hit snickare för att fixa eventuell röta på stolpar, vindskivor mm. Dessa kommer att vara grundmålade. Till våren 2021 kommer målaren att sätta färg på det som bytts ut.

Detta under förutsättning att vi kommer överens om kostnaden mm. Kontakta någon av oss i styrelsen om du redan nu vet med dig att det finns något som du tror behöver åtgärdas.

Ingen kan väl ha missat hur sol och regn gjort att det börjat grönska. Tyvärr kommer växtligheten inte alltid där vi vill ha den. Det innebär att vi som bostadsrättsinnehavare då måste rensa bort ogräset i häckar och på andra ställen. Kanske inte så roligt arbete men nödvändigt. Och ett snyggt välgjort yttre är viktigt för vårt fina område.

Föreningen har köpt in en batteridriven plattrensare som ska underlätta arbetet med att hålla våra gångar fina. Den finns i redskapsboden i Karet.

Några av er har säkert märkt att dag för sophämtning ändrats. Eksjö energi hade inte fått vetskap om detta och beklagar att de inte kunnat meddela oss. Sophämtning kommer nu att ske på tisdagar jämna veckor i alla fall till och med augusti månad ut.

Styrelsen vill önska er en riktigt skön och upplevelserik sommar trots restriktionerna.

Vi avslutar med ett litet nytt matteproblem. Priset denna gång förutom äran är en promenad i våra fantastiska omgivningar.