Nyhetsbrev Juni 2019

Bostadsrättsföreningens 31:a årsmöte gick av stapeln den 14 maj i klubbstugan vid Ränneborg. Det var endast 10 bostadsrättsinnehavare som deltog. Det är drygt 52% och får väl anses som en allt för låg siffra. Årsmötet är en viktig händelse och här bör alla medlemmar delta och göra sin röst hörd. Ordföranden kunde inte delta pga sjukdom, men lät meddela att ”ingen är oumbärlig”. Det hade han helt rätt i. Förhandlingarna, som traditionellt leddes av Rolf Abelsson, var överstökat på 15 minuter. Sedan följde mat och dryck och positiv social samvaro. Styrelsen fick fortsatt förtroende, vilket de är mycket tacksamma för.

Under den sociala delen framkom att medlemmarna saknade möjlighet till att umgås och lära känna andra i föreningen. Styrelsen föreslår därför att du bokar upp lördagen den 17 augusti till en sådan aktivitet. Mer information kommer om detta senare.

Att bo i en bostadsrätt har sin för och nackdelar, som med så mycket annat. Styrelsen har att så långt som möjligt främja medlemmarnas ekonomiska intressen. Bostadsrättsformen innebär att man gör en avvägning mellan föreningens och enskilda medlemmars ibland motstridiga intressen på ett balanserat sätt. Den enskildes rätt måste därför stå tillbaka för föreningens intresse.

”Mannen på taket” har blivit ett pittoreskt inslag i vår vardag. Han har snart varit här till och från i två månader. Taken blir fina, men till priset av att det blir väldigt smutsigt i omgivningarna. Det står dock i offerten att viss städning ingår.

Att vi ska hålla ordning, rensa och klippa häckar och gräsmattor har blivit något av ett mantra för styrelsen. Men går inte vår ordförande över gränsen denna gången?

Vidare har vi haft två försäljningar i kvarteret Karet. Det är nummer 13 och 19, som båda gick för 950.000 sek vardera. Det är populärt att bo i vår förening.

Så en liten dikt i repris:

Midsommarafton med sång och dans
med blommor från ängen
jag binder en krans.
Äter något gott, dricker nubbe med sting
njuter av livet med vänner omkring.
Av värmen och grönskan blir humöret på topp
och jag dansar i natten till solen går opp.


Med dessa rader vill styrelsen önska alla en riktigt skön och upplevelserik sommar!