Nyhetsbrev Juni 2021

Äntligen!!
Nu har styrelsen haft sitt första fysiska möte på 1,5 år. Vi har självklart haft kontakter digitalt och fattat en del beslut, men att få träffas och diskutera känns ändå som det bästa alternativet.

Årsmötet klarade vi av pappersvägen. Kanske inte mycket att orda om. Det ekonomiska resultatet slutade på ett överskott på ca 392.000 sek. Detta ska ses i ljuset av att vi under pandemin inte gjort några större investeringar. Våra räntekostnader har vi lyckats pressa ner med ytterligare ca 57.000 sek tack vare att vi omsatte ett lån med betydligt lägre ränta än tidigare.

Nu, när vi förhoppningsvis, kanske kan se slutet på pandemin måste vi komma i gång med några projekt som pausats under denna tid. Det gäller inte minst underhållet av våra fastigheter. Vi har anlitat en entreprenör, HEMFIX, för att göra några mindre underhåll på nummer 10 och 13. Vi kommer utvärdera detta och se om vi ev ska gå vidare med denna eller anlita någon ny. Det är högtryck i byggsvängen så priserna är tyvärr därefter.

Att kunna ladda sin bil blir allt vanligare. Här måste förningen vara på bettet och ta fram en policy för att kunna möte det behovet.

Om marknaden inom byggsvängen är het, så är bostadsmarknaden glödhet. För någon vecka sedan såldes en trea i Karet för 1.395.000 sek. Det motsvarar en kvadratmeterkostnad på 17.885 sek. Med samma kostnad skulle, rent teoretiskt, en fyra i Karet kosta ca 1.592.000 sek och bostadsrätterna i Byttan 2.075.000 sek. Det är inte konstigt om Skatteverket vill höja våra taxeringsvärden varje år, vilket innebär höjd fastighetsskatt för föreningen.

I våras genomförde HSB-Göta en energideklaration av våra bostadsrätter. Den gäller i tio år och finns upplagd på vår hemsida.

I skrivande stund regnar det. Men det har varit otroligt varmt och torrt de senaste veckorna. Det har blivit mer regel än undantag att kommunen inför bevattningsförbud. Det drabbar dock inte oss eftersom vi tar vårt vatten från Gyesjön. I år krånglade pumpen när vi skulle starta upp den. Det diskuterades om att ev investera i en ny. Men med hjälp av en ”oppfinnarjocke” på Radiator, som tillverkade en reservdel, så vi kunde vi få fart på den och slippa investera i en ny.

Styrelsen kommer under hösten inbjuda till någon socialt event där vi kan träffas och umgås och utbyta tankar.

Inget nyhetsbrev utan något att klura på mellan sillarna och färskpotatisen.

Vad blir resultatet på sista raden?

Avslutningsvis får styrelsen tacka för fortsatt förtroende och önska alla medlemmar en skön midsommar och en riktigt härlig fortsättning på sommar.

Styrelsen för Brf Lyckeberg