Nyhetsbrev November 2016

Julen står nu inför dörren och styrelsens julklapp till medlemmarna i bostadsrättsföreningen är vi beslutat lämna månadsavgifterna för år 2017 oförändrade. Det är fjärde året i rad vi gjort detta.

Julklapp

Arbetet med balkongerna i Byttan har tyvärr blivit försenat. Senaste budet är att ytterligare fyra balkonger ska färdigställas i år, och de resterande fyra ska göras till våren. Återstår att se hur denna nya tidplan kommer att hålla. Byggbranschen är ju het i Sverige idag och tyvärr har det lett till att vi har de högsta byggkostnaderna i hela EU.

Föreningen har fortsatt god ekonomi. Intäkterna ligger runt 1,0 mnkr och balanserar väl kostnaderna. Beroende på om Adolfssons Bygg AB lyckas med balkongerna i Byttan är det svårt att ha någon bestämd uppfattning om vi måste använda våra fonderade medel för att täcka dessa kostnader eller om vi kan ta dessa inom befintlig budget.

Lite förvånande att konstatera att färre än hälften av hushållen i föreningen är intresserade av att få fiber från Eksjö Energi. Det har framkommit att det varit svårt nå att kommit in via länken i uppropet. Styrelser föreslår därför de som är intresserade att mejla direkt till Jonathan Engborg jonathan.engborg@gmail.com och anmäla sitt intresse.

Under jul och nyår ökar bostadsbränder med ca 50%. De flesta bränder uppstår när man glömmer släcka ljus, men det också vanligt att man glömmer stänga av plattor på spisen och att det uppstår tekniska fel i el-apparater.
Kontrollera att brandvarnaren fungera och skaffa gärna brandfilt och brandsläckare. Med nyhets följer en dekal ”Glöm inte släcka ljusen!”. Sätt upp den på insidan av ytterdörren så Du påminns av detta varje gång du lämnar lägenheten.

Varför inte avsluta årets sista nyhetsbrev med några tänkvärda tankar i juletid:

Det bästa med julen som jag vet,
det är inte julmat och alla paket.

Det är när i fönstret vi har hyacinter,
en julstjärna, och ute är det vinter.

Det bästa med julen som jag vet,
det är inte julmat och alla paket.

Det är när man stökar och pyntar i husen,
och julkvällen när vi tänt alla ljusen.

Det bästa med julen varje år,
det är inte godis och det som vi får.

Det är att man på julen verkligen känner,
man vill va´ tillsammans och trivas som vänner.

Avslutningsvis vill vi i styrelsen önska alla medlemmar en riktigt
God Jul och ett Gott Nytt År 2017.

jultomtennyarsglas